Kokosovo karamelového likéru

Opražíme kokos z jamajských bielych pláži do zlatista

33% smotanu tatranského pôvodu privedieme k varu a vypneme

Do smotany nasypeme do zlatista opražený jamajský kokos  a po vychladnutí šupneme na noc do chladničky

Po vybratí z chladničky trošku zmes prihrejeme a prilejeme tuzemáčik s chtivým pohľadom pomocníka

Túto zmes precedíme cez niečo čo zachytí drobný kokos, ideálne napr. utierku

Do precedenej zmesi treba pridať karamelové salko a vanilku. Hack – Ak nekúpite karamelové salko, stačí to obyčajné priamo v plechovke variť 3 hodiny a vualaá. Z obyčajného máme karamelové..

Finálnu zmes treba rozmixovať a naliať do fliaš. Už len stačí skladovať v chladničke a pred použitím pretrepať, nemiešať 🙂

INGREDIENCIE PRE 7 l LIKÉRU

5 x 0,5l rumu

10 x karamelové salko

10 x 250ml smotana na šľahanie

50 polievkových lyžíc kokosu

vanilkový lusk