Kokosovo karamelového likéru
Opražíme kokos z jamajských bielych pláži do zlatista
33% smotanu tatranského pôvodu privedieme k varu a vypneme
Do smotany nasypeme do zlatista opražený jamajský kokos a po vychladnutí šupneme na noc do chladničky
Po vybratí z chladničky trošku zmes prihrejeme a prilejeme tuzemáčik s chtivým pohľadom pomocníka
Túto zmes precedíme cez niečo čo zachytí drobný kokos, ideálne napr. utierku
Do precedenej zmesi treba pridať karamelové salko a vanilku. Hack – Ak nekúpite karamelové salko, stačí to obyčajné priamo v plechovke variť 3 hodiny a vualaá. Z obyčajného máme karamelové..
Finálnu zmes treba rozmixovať a naliať do fliaš. Už len stačí skladovať v chladničke a pred použitím pretrepať, nemiešať 🙂
INGREDIENCIE PRE 7 l LIKÉRU
5 x 0,5l rumu
10 x karamelové salko
10 x 250ml smotana na šľahanie
50 polievkových lyžíc kokosu
vanilkový lusk